Nyhavnsbroen


Den gamle bro der løber over kanalen i Nyhavn, er det største tilløbsstykke og den mest fotograferede bro i danmark.

I 1912 blev broen bygget og ca. 300 gange om året bliver den åbnet for at lade skibene komme ind og ud af den indre del af Nyhavn. Det foregik i de gamle dag med håndsving fra den gamle kontrolboks, men i dag sidder der en knap i stedet. Ejerne på skibene i inderhavnen har selv nøgle til kontrolboksen. Nyhavnsbroen har en frihøjde på 1,8 m., hvilket tillader de mange kanalrundfartsbåde fri passage under broen.
Broen er fyldt med hængelåse. De er et symbol for de elskendes evige kærlighed. Par indgraverer deres navne i en lås, hænger den fast på broen og smider nøglen i vandet.

Kærlighedslåse har eksisteret i lang tid og findes flere steder i Europa hvor det især er fremkommet i starten af 2000’erne. Den mest kendte er broerne Pont des Arts i Paris og Most Ljubavi-broen i den serbiske by Vrnjačka Banja. Sidst nævntes historie kan spores tilbage til før 2. verdenskrig, hvor en ung lokal lærerinde blev forelsket i en officer fra den serbiske hær. Efter forlovelsen blev officeren sendt til Grækenland, hvor han forelskede sig i en lokal kvinde. Den serbiske lærerinde kom sig aldrig over tabet og siges at være død af ulykkelig kærlighed. Som konsekvens af dette begyndte de lokale piger at skrive deres navne ned sammen med navne på deres elskede på hængelåse, der blev låst fast til broen Most Liubavi, hvor lærerinden og officeren siges at have mødtes.

Byggeår: 1912

Frihøjde: 1,8 m

Ligula ullamcorper malesuada proin libero nunc consequat interdum. Nisl suscipit adipiscing bibendum est ultricies integer.